Dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare.

Identificare tiparelor comportamentale problematice.

Abordarea relațiilor de familie sau de cuplu.

Adordarea problemelor de simptomatologie psihosomatică.

Introducerea în tehnicile de relaxare și de meditație.

Investigarea emoțiilor și afectelor personale.

Gestionarea emoțiilor negative.

Conștientizare și autocunoaștere.

Reglarea echilibrului dintre minte-corp-spirit.

Fenomenologia rușinii.

Explorarea stimei de sine și a încrederii în sine.

Rezolvarea unor conflicte
interioare și exterioare.

Psihoterapie de grup

Ce este?

Şedinţele de psihoterapie de grup sunt organizate în momentul în care mai multe persoane se întâlnesc într-un grup relativ numeros, pentru a se ajuta reciproc şi pentru a-şi oferi soluţii pentru problemele comune. Întâlnirile se realizează săptămânal sub îndrumarea unui specialist, au o tema stabilita in prealabil (depresie, anxietate, divorţ, alcoolism, pierderea cuiva drag, singurătate, etc).

De ce să participi la psihoterapie de grup?

In primul rand pentru ca taxa este jumătate fata de şedinţa individuala, oamenii aleg sa participe la terapia de grup pentru ca spera ca viaţa lor sa se îmbunătăţeasca, ei vin cu speranţa, iar terapia de grup ii ajuta sa menţină vie aceasta flacăra si sa o facă sa cresca.

Acesta se datoreze faptului că, în primul rand, pentru ca au făcut ceva pentru ei înşişi, au avut curajul sa se înscrie la un grup terapeutic, in al doilea rand, într-un grup terapeutic compus in general din oameni cu probleme similare, exista indivizi care fac fata unor situaţii mai bine decât ceilalţi, iar exemplul lor este dătător de speranţă.

Ce este bine de știut?

Şedinţele de psihoterapie de grup stimulează altruismul şi fiecare participant poate să îi ajute pe ceilalţi pentru a îşi dezvolta încredere în forţele proprii. În urma psihoterapiei de grup se dezvoltă şi abilităţile sociale pentru ca grupurile sunt mediile ideale pentru dezvoltarea unor noi comportamente, fără risc de respingere. Grupurile sunt formate având la bază un interes comun faţă de un subiect ceea ce înseamnă că participanţii se pot apropia mai mult unii de ceilalţi.

Frecvența și durata

Şedinţele de terapie de grup durează 50 de minute. Grupurile pot să fie mici, formate din trei sau patru persoane, însă pot fi şi mai extinse, formate din 8 până la 12 persoane, sau chiar mai multe.

Grupurile se întâlnesc pentru psihoterapie de grup o dată sau de două ori pe săptămână. Nu există un număr maxim de sesiuni de grup, iar acestea se pot desfăşura pe tot parcursul anului sau pentru perioade mai scurte de timp, în funcţie de cât de repede sunt atinse obiectivele.

Întâlnirile pot fi închise sau deschise. În sesiunile deschise noii participanţi sunt liberi să se alăture oricând, iar în grupurile închise, există doar un anumit număr de membri care pot participa.

Încheierea

In urma participării la şedinţele de grup vei conştientiza ca viaţa nu are sens daca tu nu ii dai un sens, ca ai libertatea sa ii dai ce sens vrei si ca eşti responsabil de alegerile pe care le faci si pe care ti le asumi.